Carambole Rumpt Kampioen van Nederlandse Kadercompetitie

8 en 9 juni 2024 vond in Doetinchem bij Biljartlokaal de Veemarkt het Nederlandse Kampioenschap van de Nationale Kadercompetitie plaats. Het kaderteam van Biljartvereniging Carambole Rumpt, genaamd Carambole Brabant, is hier kampioen geworden.

Lange weg
Met nog 24 punten achterstand op de nummer 1 in december 2023, wist het team op de allerlaatste speeldag de koppositie te pakken. Eind april in speelronde 28 wist men het Poule kampioenschap te pakken. Hiermee verzekerden zij zich voor plaatsing in de Halve Finale van de Kadercompetitie. Op 25 en 26 mei wist men wederom in de Halve Finale de 1e plaats te behalen door af te rekenen met de kaderteams BCS de Liefhebber, BV Jong geleerd en Ricky’s Pub. Waardoor zij zich plaatsten voor het Nederlands Kampioenschap in Doetinchem wat op 8 en 9 juni 2024 is gespeeld.

Juiste moment
Op dit NK waren de 4 beste kaderteams vertegenwoordigd uit Nederland: BVC Targa team uit Castricum, ’t Ivoor uit Boxtel, Spoorweg Sportvereniging uit Venlo en Carambole Brabant uit Rumpt. Na 2 slopende wedstrijddagen wist het team van Carambole Rumpt wederom op het juiste moment te schitteren. Alle spelers lieten hun beste vorm zien, Marco Kivits wist twee partijen te winnen, evenals Gerrie van Eck, die ook twee keer als winnaar uit de bus kwam. Frank Vermeulen speelde drie wedstrijden en wist deze allemaal te winnen. Maikel van de Donk speelde één partij en won deze overtuigend. Henk van de Wiel speelde twee partijen die beide in remise eindigden.

Na twee slopende wedstrijddagen met veel spanning wist het team van Carambole Rumpt voor de tweede keer Kampioen van Nederland te worden. De vorige keer dat zij deze prestatie leverden, was in het seizoen 2014/2015. Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en het Kampioenschap van Nederland.
Volgens seizoen zal BV Carambole aantreden met 4 kaderteams in deze competitie. Dit is nog niet eerder in de historie voorgekomen. De speeldagen zijn op donderdag en vrijdagen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *